Category: Fotografije / Photo

​Dizajn i knjige, poezija, crteži i putopisi

IZLOŽBA AMAZONA ČETVRTAK 4. SVIBNJA U 19 SATI MIMARA HRVATSKO – HISPANSKO DRUŠTVO

Izložbu “Fotografije s Amazone”, autora Tomice Bajsića otvorit će veleposlanik Brazila g. Paulo Roberto da Fontoura uz projekciju videa “Putujemo Amazonom” članova Društva. Glazbeni program osmislili su Karlo Ivančić i Ricardo Luque.


03/05/2017 0

Poetry & Conflict Berlin panel (audio)

Poetry & Conflict panel and reading 17th Poesiefestival Berlin June 07. 2016. with Tomica Bajsić (HRV), Carolyn Forché (USA), Bejan Matur (TUR) und Brian Turner (USA)


03/10/2016 0

Predstavljanje knjige ‘Amazona diše’ u Petrinji

„Od Domovinskog rata do Amazone“ 20. 09. 2016. u sklopu rujanskih Dana sjećanja organizirali Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja i Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj“.


26/09/2016 0

VIDEO Amazona diše, škola na dalekom kraju svijeta / Amazon Breathes

Ilustrirana knjiga ‘Amazona diše: Škola na dalekom kraju svijeta’, Tomica Bajsić (Druga priča 2016.) Djeca Amazone zbog nasilne sječe šuma, nasrtaja lovokradica i stočarskih kompanija često skončaju u favelama Manausa, Sao Paula i Rio de Janeira. Ova škola u srcu Amazone, u Xixuau, stvara uvjete opstanka i dostojanstvenog i radosnog življenja na prostoru koji neki…
Read more


04/07/2016 0

Sloboda i život za pjesnika Ashrafa Fayadha!

U četvrtak, 14. siječnja održalo se više od sto čitanja poezije u četrdeset i četiri zemlje za pjesnika Ashrafa Fayadha osuđenog na smrt u Saudijskoj Arabiji. Hrvatski P.E.N., Hrvatsko društvo pisaca i Booksa pridružili su se svjetskoj inicijativi Literatur festivala u Berlinu čitanjem poezije Ashrafa Fayadha na hrvatskom, i pjesmama domaćih pjesnika i pjesnikinja koje…
Read more


15/01/2016 0